Controllerscongres NIVE - Rob Polman

Rob Polman

Juist na twee jaar van verandering in de markt en vele onzekerheden zakelijk en prive is dit congres toegepitst of de wendbaarheid die van de financial gevraagd wordt. Een breed scale van (internatioale ) sprekers nemen je op een pragmatische manier mee wat dit betekent voor je dagelijkse werkzaamheden.

Als directeur van NIVE opleidingen zien wij honderden studenten per jaar voorbij komen en krijgen we de vraag om me te helpen hen verder te ontwikkelen in een wereld vol veranderingen. En dat doen we graag. Zo ook met dit congres.

De financiële markt is meer dan voorheen in beweging. Dit roepen we al jaren maar de situatie is nu wel aantoonbaar anders.

De ( blijvende ) impact van corona, andere rollen van de financial in hun organisatie, nieuwe reporting princials. De huidige situatie leidt tot vele aanpassingen door maatregelen overheid, liquiditeitsconsequenties, werkkapitaal ontwikkelingen etc ). En natuurlijk de snelle ontwikkeling op gebied van digitalisering en robotisering. Kortom er wordt veel wendbaarheid gevraagd van de financial.

Hierdoor nemen ook de risico’s toe en wordt er van de controller gevraagd risico’s te helpen verkleinen. De financial moet meer interactief worden in de organisatie en geen verbinder tussen de verschillende disciplines.

Ook zijn er meer en meer ontwikkelingen op gebied van control en reporting op het terrein van duurzaamheid. Wettelijke verplicht maar bovenal ingegeven omdat ook de klant hierom vraagt. Nieuwe business modellen die moeten leiden tot een duurzame en gezonde groei van de organisatie. Hoe ga je daar mee om als financial en hoe hou je je primaire rol als controller.

Doe je inspiratie op tijdens het congres, leer, ontmoet en geniet van een volle dag met aansprekende sprekers die je verder helpen wendbaar te blijven.